»

Dec 09

CANDIDATUL LA PRIMĂRIA VĂLENII DE MUNTE, C.TIN IONITA

ziarul-valenii-constantin-ionitaPropune spre dezbatere publică idei pentru dezvolatrea oraşului

1. Cresterea bunastarii financiare a cetatenilor din Valenii de Munte si a familiilor lor prin:

– Atragerea de fonduri  europene si guvernamentale

– Deschidere si transparenta a Primariei fata de solicitarile si asteptarile cetăţenilor. Primăria va deveni “casa tuturor vălenarilor”.

– Parteneriat public privat pentru realizarea de Proiecte de anvergura in folosul comunitatii , precum şi pentru activităţi de protectie socială si umanitare (ex. Cantina socială, programe sociale pentru pensionari şi familii sărace).

– Stimularea agentilor economici existenti pentru mentinerea si crearea de noi locuri de munca, atragerea de noi investitori, pentru ca fiecare  familie din Valenii de Munte  sa aibă cel putin un salariat cu salariu decent.

– Dinamizarea activităţii  Parcului Industrial din Văleni.

2. Continuarea lucrarilor pentru extinderea, modernizarea si dotarea cu aparatura moderna aSpitalului  si Policlinicii din cadrul unitatii spitalicesti Valeni, proiect iniţiat de deputatul Mihai Apostolache în anul 2009, astfel încât toţi vălenarii sa beneficieze de diagnosticare si tratament medical la standarde europeane. Lift exterior la Spital. Deschiderea  unui Centru de primiri urgente zonal.

3.  Constituirea Societatii de Gospodarire Urbana Valenii de Munte, unde isi vor gasi loc de munca o parte din cetatenii fara venituri in prezent  si care va avea ca obiect de activitate prestari la lucrari publice de mică amploare, in regie proprie, fapt ce va reduce semnificativ cheltuielile publice, principalul actionar fiind Consiliul  Local Valeni.

4. Infiintarea unei Crese cu program prelungit si a unui Centru de ingrijire si educatie a copiilor prescolari si scolari dupa orele de invatamant, adaptat programului de lucru al parintilor (after school).

5. Sustinerea si dezvoltarea invatamantului din orasul Valeni.

6. Analiza, expertizarea si eventuala renegociere a contractului cu HIDRO Prahova astfel ca cetateni sa nu mai plateasca pierderile din retelele de distributie a apei .

Asigur cetatenii ca, in calitate de Primar al orasului, nerespectarea termenelor de executie a lucrarilor de canalizare si inlocuirea retelelor uzate de apa, pentru toate cartierele din oras, va duce la rezilierea contractului cu HIDRO Prahova si preluarea lucrarilor de catre Societatea de Gospodarire Urbana Valeni.

7. Analiza, expertizarea si eventuala renegociere a contractului cu Salub SA pentru a avea servicii de calitate in privinţa colectarii si ridicarii gunoiului menajer din gospodariile cetatenilor.

8. Elaborarea unei strategii de dezvoltare locala  numita  ,,Vălenii de Munte- Orizont 2020 “ care va cuprinde şi un   Proiect Arhitectural al oraşului adaptat zonei geografice in care se afla orasul nostru.

9. Construirea a minim 80 apartamente, garsoniere  sau case  pentru cetatenii orasului, cu prioritate pentru familiile tinere.

10. Reabilitarea termica a blocurilor existente prin parteneriat intre asociatiile de locatari, consiliul local si guvern, asigurând cetatenilor confort termic sporit si economii la factura de intretinere, precum şi aspect modern  al cladirilor.

11. Iluminat public pe toate strazile orasului.

12. Repararea, modernizarea si intretinerea strazilor laterale din  toate cartierele orasului, lucrari ce vor fi executate de Societatea de Gospodarire Urbana Valeni.

13. Infiintarea a doua micropiete pentru valorificarea produselor traditionale romanesti si incurajarea producatorilor zonali. Amenajarea in Piata centrala a unui spatiu destinat comertului cu animale vii.

14. Continuarea  demersurilor intreprinse de Deputatul Mihai Apostolache pentru construirea unei sosele ocolitoare a localitatii, de aceasta data prin implicarea sustinuta a administratiei locale.

15. Sprijinirea continuarii lucrarilor  de construire a noului sediu administrativ al Protoieriei Valeni şi a Grădiniţei Myra, precum si a celorlalte activitati cu caracter religios.

16. Sprijinirea Clubului Sportiv  pentru a avea o echipa de fotbal pe care, dumneavoastra, cetatenii orasului o meritati.  Diversificarea activitatilor sportive din cadrul Clubului Sportiv pentru copiii si tinerii orasului, prin infiintarea de noi sectii.

Punerea in valoare a Salii de Sport ,,Stelian Manolescu” in scopul pentru care a fost construita.

17. Rezolvarea problemei cainilor fara stapan, conform legilor in vigoare, prin colaborarea cu organizatii care apara drepturile animalelor.

18. Cinematograf modern in spatiul Casei de Cultura. Diversificarea activitatiilor culturale, astfel ca orasul sa redevina Cetatea  culturii  româneşti.

19.  Iniţierea proiectului “Pe urmele lui Iorga”, proiect prin care se urmăreşte promovarea oraşului în ţară şi în străinătate prin organizarea corespunzătoare a Universităţii de vară “Nicolae Iorga” şi prin readucerea la viaţă a locurilor şi activităţilor derulate la Văleni de marele savant.

20. Organizarea Festivalului Vaii Teleajenului in capitala istorica a fostului Plai Teleajen- Valenii de Munte.

Aşteptăm propunerea dzumneavoastră pentru îmbunătăţirea acestora, pe adresa de mail www. ziarul.valenii@yahoo.com

Incoming search terms:

• PRIMARIA ORAS VALENII DE MUNTE ADRESA

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Citește articolul precedent:
PROIECTUL EDUCAŢIONAL “Mediul Ambiental Natural – Educaţia prin Curriculum Integrat Unitar”

Asigurarea calităţii corespunzătoare a mediului, protejarea lui ca necesitate de supravieţuire şi progres este datoria oricărui cetăţean responsabil al Terrei....

Închide