«

»

Dec 04

DE CE VREA PRIMARUL SĂ FIE SAU SĂ RĂMÂNĂ PRIMAR?!

ziarul valenii - valenii-de-munte-primar-Constantin-FlorinO analiză de aritmetică elementară ne demonstrează faptul că în 4 ani de mandat în fruntea obştei, un candidat la fotoliul de primar nu recuperează, din salariu, investiţia făcută în campania electorală şi în “bătăliile neortodoxe” întru devenirea ca primar. Şi atunci de ce această zbatere disperată, acest zbucium oligofren, această risipă fără limite, această vânzoleală generalizată la nivelul unei localităţi şi, prin extensie, la nivelul întregii ţări!?

Nu există decât o singură explicaţie! Anume aceea că odată ajuns în fruntea bucatelor te vei “descurca” şi te vei învârti astfel încât să poţi obţine înzecit investiţia făcută iniţial. Cum? Prin contracte grase şi grosolane dirijate către firmele unor prieteni, alimentându-le cu bani din bugetul public, al cetăţeanului contribuabil, plătitor de taxe şi impozite la stat…

Toată lumea vede că în Vălenii de Munte a început o vastă campanie de asfaltare şi de schimbare a bordurilor, de înnoire a trotuarelor etc. pe străzile colaterale din oraş.

Scandalul recent izbucnit la Spitalul Judeţean din Ploieşti a scos la iveală ceea ce noi spunem de câţiva ani buni: Mircea Cel Cosma zis şi Mihai Viteazul, preşedinte al Consiliului Judeţean (împreună cu familia sa – fiul şi fiica) este băgat până în gât în tot felul de afaceri murdare în care miza principală este banul de la stat, banul public! Mâna sa lungă nu a ocolit (cum ar fi putut s-o facă?) oraşul Vălenii de Munte, oraş în care face şi drege, pune şi dă jos, în-vârte şi dez-vârte pe cine şi ce vrea muşchii lui. Şi asta din vremuri imemoriale, din timpul mandatelor regretatului primar Stelian Manolescu. Pentru că el hotărăşte cine să fie primar, el hotărăşte cine să fie parlamentar în oraşul ăsta, ca şi în tot judeţul Prahova. Nu vă faceţi iluzii că Bebe Moacă, respectiv Sorin Vreju sau Teju ar fi câştigat fotoliul de primar respectiv pe cel de deputat al Colegiului 5 dacă nu ar fi vrut Cosma, dacă Mircea Cel Care zis şi Mihai Viteazul nu şi-at fi primit tainul, şpaga politică. Grasă! Substanţială!

Firma SC Conti SA a avut lucrări şi în Vălenii de Munte. Vom arăta, în articolele viitoare, care a fost şi este legătura acestei societăţi comerciale cu Primăria din Vălenii de Munte, mai precis cu fostul primar, Mircea Niţu şi cu cel actual, C-tin Florin, zis şi Bebe Moacă.

Borduriada o face SC Pate GUSTIMAD SRL aflată sub antrepriza SC Urban SA. Pe surse ne vine informaţia că în această firmă (SC URBAN SA) au interese comune Mircea Cosma, senatorul Oprea Ştefan Radu şi primarul Bebe Moacă. După ce vom verifca informaţia vom publica toate datele.

Vorbeam de campania de betonare a străzilor colaterale din Vălenii de Munte. Ştiţi cine o face? Conform datelor oficiale betonare o face S&S WIZARD ADVERTISING S.R.L. al cărei contract cu Primăria Vălenii de Munte prevede: Executie lucrări având ca temă “Lucrari de reparatii drumuri, parcari, alei, trotuare prin betonare în strat de 15 cm de beton marca B350 în orasul Valenii de Munte”. O firmă de publicitate, cu un singur angajat, care se ocupă cu ”Lucrari de reparatii drumuri, parcari, alei, trotuare prin betonare în strat de 15 cm de beton marca B350 în orasul Valenii de Munte”.

Ce legătură are actualul primar C-tin Florin (Bebe Moacă) cu această firmă vom afla cât de curând.

Şi fiindcă veni vorba de C-tin Florin (Bebe Moacă) primarul oraşului Vălenii de Munte, să ne amintim de activitatea de bază a domniei sale. Toată suflarea văleneană ştie că firma domniei sale, SC CONCRIS SRL tocmai asta face: betonări şi asfaltări. Omul s-a îmbogăţit la greu din contractele cu Primăria Vălenii de Munte pe care tocmai o păstoreşte.

Iatã datele: SC CONCRIS SRL, al cãrei patron este primarul Constatin Florin (zis şi Bebe Moacă), a obţinut de la Primăria Vãlenii de Munte, începând cu 2008, următoarele sume de bani, fie în urma unor licitaţii, fie prin cumpărare directă sau cerere de ofertă:

1) 89.000.000 de lei vechi pentru “Amenajarea stradalã Valea Gardului şi curăţire şanţ”;

2) 227.000.000 de lei pentru “Amfiteatrul Şc. de Arte şi Meserii Gh. Pãnculescu”;

3) 423.000 de lei/metru pătrat pentru “Reparaţii străzi prin betonare”.

În cazul ãsta (Contract Nr. 514 din 16.07.2010) este vorba de o mare măgărie, ca să nu spun că-i “furt pe faţă”. Carevasăzică 423.000 de lei pentru un singur-singurel metru pătrat de beton, dar nu se precizează: despre câţi metri pătraţi este vorba, care au fost acele străzi reparate prin betonare, ce grosime are stratul de beton etc. Este evident că în aceste condiţii factura poate fi încărcată oricât şi cu orice vrea muşchiul domniei sale de băiat descurcăreţ. Astfel preţurile de pornire se pot dubla sau chiar tripla…:

4) 598.000.000 de lei pentru “Reabilitare clădire administrativã la Spitalul orăşenesc”;

5) 896.000.000 de lei pentru “Execuţie lucrare de alimentare cu apă pe strada Brazilor”;

6) 104.000.000 de lei pentru “Reabilitare prin betonare la clădire Atelier Grup Şcolar Romeo Constantinescu”;

7) 782.000.000 de lei pentru “Execuţie platforme betonate şi montat borduri în incinta Spitalului orăşenesc”;

8) 40.000.000 de lei pentru “Execuţie platformã betonată în incinta autogării”;

9) 420.000 de lei/metru pãtrat pentru “Execuţie drum betonat pe strada Stejarului”. Iar avem de-a face cu o jmecherie. Câţi metri pătraţi are strada Stejarului?;

10) 11.500.000.000 de lei pentru “Lucrãri de betonare”. Contract Nr. 2183/07.04.2008, pe durata a 12 luni!;

11) 8.400.000.000 de lei pentru “Construire Piaţa Agroalimentară”. Precizare: la licitaţia care a vut loc pentru piaţa oraşului au participat patru firme, dintre care o firmã din Mizil a prezentat cea mai avantajoasă ofertă pentru comunitatea din Vălenii de Munte. Totuşi, primarul Mircea Niţu, ca bun prieten şi subordonat “care este” i-a oferit lucrarea lui Bebe Moacă (a cărui ofertă a fost cea mai scumpă);

12) 331.000.000 de lei pentru “Achiziţie beton”;

13) 1.400.000.000 de lei pentru “Reparaţii clădire Policlinică”.

De ce s-or fi oprit Bebe Moacă şi primarul care este Mircea Niţu tocmai la cifra 13 a contractelor aflate la vedere? Au avut/au o presimţire sumbră? Personal mă îndoiesc devreme ce se zvoneşte cã buna colaborare între cei doi, pe banul cetăţeanului contribuabil, a continuat cu succes prin intermediul altor firme sau prin subcontractori. Ceea ce se zvoneşte că se întâmplă şi astăzi când primarul, conform legii, nu mai are voie să contracteze lucrări în mod direct cu primăria pe care o conduce, dar poate dirija contractele, uneori subtil, alteori deloc subtil. către firme ale căror patroni intră în reţeaua sa de prieteni favorizaţi. Vom vedea noi dacă acest Filipoiu îi este chiar străin domnului primar sau lui Mircea zis şi Cosma Cel Care…

Primaria-Orasului-Valenii-de-Munte2

Aşadar, ce înţelegem noi de aici?

a) Cã nu e greu deloc sã fii un om de afaceri de succes atâta timp cât cel care ocupă fotoliul de primar îţi este prieten şi tovarăş şi subordonat. Câtă vreme ţi se pun contractele pe tavã oricare dintre dumneavoastrã ar fi putut face astfel de afaceri. E suficient să ai o firmă şi un primar-prieten. Restul vine de la sine.
b) În aceste condiţii orice muritor îşi doreşte să fie primar, iar candidatul ajuns primar, nu mai vrea să se dea dus de pe fotoliul său, în vecii vecilor. Amin!

De ce a vrut cu atâta ardoare Bebe Moacă să ajungã primar? Ca să nu mai fie nevoit să-i mulţumească lui Mircea Niţu sau altui primar care ar fi venit în locul sãu! Şi pentru că aşa a voit Mihai Viteazul, şeful Consiliului Judeţean, bineînţeles! Şi când te gândeşti că obiectul de activitate al societăţii pe care acum o păstoreşte din umbră este betonarea şi asfaltarea este de înţeles că va face tot ce-i va sta în putinţă să nu se mai dea jos din turnul primăriei până la adânci bătrâneţi. Trist este că actuala configuraţie politică de pe scena patriei îi este cât se poate de favorabilă noului primar de la Vălenii de Munte. Şansa ca subtitlul de “Oraş Roşu”, atribuit Vălenilor de Munte, să fie spulberat a scăzut dramatic. În locul democraţiei va domni încă multă vreme pe aceste meleaguri dictatura şi tirania.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Citește articolul precedent:
MIŞCĂRI POLITICO-ADMINISTRATIVE LA PRIMĂRIA VĂLENII DE MUNTE

Oficial, campania electorală nu a fost declanşată. Neoficial, însă, ea se află în plină desfăşurare. Asta se poate vedea şi...

Închide