»

Mar 27

FABULOASA AVERE A LUI DARIUS VALCOV

fabuloasa_avere_a_lui_darius_valcov

Despre fabuloasa avere a lui Darius Valcov se ştia încă din 2011 când fostul viceprimar al Slatinei, Daniel Bălăşescu, a încercat să dezvăluie afacerile oneroase ale lui Darius Vâlcov, precum şi averea fabuloasă a acestuia, printr-o scrisoare trimisă primului ministru.

Potrivit săptămânalului „Indiscret în Oltenia”, viceprimarul a adresat mai multe scrisori autorităţilor, încă de acum cinci ani.

IATĂ SCRISOAREA DESPRE FABULOASA AVERE A LUI DARIUS VALCOV:

„ Domnule Prim – Ministru,

Revin asupra sesizării mele anterioare cu noi dezvăluiri care privesc atât Corpul de Control din subordinea dumneavoastră, cât şi instituţiile care se ocupă de siguranţa naţională (SRI şi SIE), precum şi Parchetul General, în legătură cu clanurile de tip mafiot şi grupările infracţionale din judeţul Olt, coordonate de primarul Slatinei, Darius Vâlcov. Astfel, în ceea ce priveşte averea acestuia:

– Deţine un apartament în Bruxelles (Belgia), central, pe numele Vâlcov Roxana, sora acestuia;

– Deţine un apartament în Strassbourg (Franţa) pe numele Vâlcov Roxana, sora acestuia şi o casă la 23 de kilometri de Strassbourg, pe acelaşi nume;

– Deţine un apartament central în staţiunea Crans Montana, lângă Chamonix, Elveţia, la 2 minute de mers pe jos de pârtia de schi; Tot aici îşi ţine şi mai mult de 10 milioane  de euro cash, zidiţi în peretele despărţitor din gipscarton care separă bucătăria de living, pe numele aceleiaşi Vâlcov Roxana, sora acestuia;

– Deţine un apartament central în Monte Carlo (Monaco), vecin cu Niro, patronul depozitelor „NIRO” din Bucureşti. Prietenul lui Cosmin Guşă (naşul familiei Vâlcov), Niro este unul din cărăuşii de bani cash către Elveţia. Tot în Monte Carlo deţine un iaht de 2 milioane de euro pe numele Ramba Ovidiu şi D.J. Andy din Bucureşti. Ramba Ovidiu este patronul firmei Plus Confort SRL, Bucureşti, care este de fapt firma lui Vâlcov. Ambii sunt cărăuşii de bani cash ai lui Vâlcov către Elveţia. Despre firmele PLUS CONFORT SRL, RUPIAH SRL Slatina şi ACETI Satina, Vâlcov a trimis mesajul că acestea sunt în slujba SRI şi SIE şi sunt protejate de aceste instituţii.

Discuţia a avut loc la barul Blue Window din Slatina, în data de 29.11.2011, ora 21.30.

– Deţine o vilă de lux (4,3 mil. euro) cumpărată recent la Como, Italia, pe malul lacului, la frontiera cu Elveţia, pe numele Vâlcov Roxana, sora acestuia.

– Deţine două apartamente de lux în Bucureşti (unul în Piaţa Alba Iulia şi celălalt în Moşilor) pe numele varului său, Langa Bogdan, plus alte patru proprietăţi în Bucureşti pe numele aceluiaşi Langa Bogdan.

– Deţine o vilă cumpărată în 2010 în Poiana Braşov pe numele Langa Bogdan, şi el cărăuş de bani cash către Elveţia;

– Deţine Restaurantul Dolce Vita, din Slatina, prin interpusul Ilinca Octavian;

– Deţine locaţiile a patru foste puncte termice pe numele interpusului Ilinca Octavian;

– Deţine 8 hectare teren intravilan la intrarea în Slatina, pe partea stângă (reper: Direcţia Silvică), prin SC SALUBRIS. Această societate va intra în curând în proprietatea lui Vâlcov, aşa cum s-a întâmplat şi cu ACETI. Noul director este Lucian Susală, fostul şofer al lui Vâlcov, artizan al rambursărilor ilegale de TVA atunci când a fost director la CONSLOC şi, la rândul său, cărăuş de bani cash către Elveţia (…)

Sursa banilor o constituie lucrările supraevaluate din Slatina, executate cu firmele CAFMIN SRL, Slatina, PLUS CONFORT SRL, Bucureşti, RUPIAH SRL, Slatina. Acestea, după încasarea banilor de la primărie, pe lângă faptul că îşi fac intrări fictive de marfă în gestiune, fac plăţi către zeci de firme dizolvate, dar care au conturi active în bănci. (…)

………………………………………………………………………………………………..

Am înaintat prezenta şi domnului preşedinte Traian Băsescu, Parlamentului României, Directorului SRI, Directorului SIE, Parchetului General şi ambasadelor ţărilor la care am făcut referire”

05.12.2011

Dan Bălăşescu

Viceprimar – Primăria Slatina

NOTA REDACŢIEI:

Scrisoarea este mult mai lungă şi descrie ingineriile financiare pe care Darius Vâlcov le-a făcut cu firme fantomă, fără activitate, astfel încât, în final, banii să ajungă la el, fie în mod direct cu sacoşele sau cu portbagajul maşinii care făcea în mod curent acest transport, fie indirect, prin cărăuşi de bani cash în Elveţia, tot la Vâlcov.

Realitatea este inimaginabilă! Se vorbea despre promovarea tinerei generaţii în politică. Darius Vâlcov abia a împlinit 38 de ani. Este un exponent al tinerei generaţii. Iată ce „minuni” sunt în stare să facă aceşti tineri. Şi a fost ministrul bugetului de stat al României, apoi ministrul Finanţelor publice. Adică lup la stână. I s-a dat bugetul întregii ţări pe mână. De asta direct responsabil este Victor Ponta, care, deşi avertizat de Traian Băsescu că lucrurile nu sunt în ordine cu Vâlcov, totuşi l-a numit pe Darius Vâlcov ca Ministru al Finanţelor Publice.

Trăim vremuri incredibile! Şi sarabanda averii lui Vâlcov nu s-a încheiat. S-au descoperit sume uriaşe de bani la percheziţie, peste 100 de tablouri de mare valoare, trei lingouri de aur a câte un kilogram fiecare. Să vedem ce vor mai descoperi procurorii la noile percheziţii care urmează. Se pare că sunt vizate şi două cavouri din Cimitirul Slatinei unde Darius Vâlcov se întâlnea pentru a primi banii de la membrii mafiei sale personale.

Să ne mai mirăm că noi, oamenii obişnuiţi, trăim atât de rău? Iată unde se află averea ţării. Dar ceilalţi rechini oare cât au furat. Sper să trăiesc ziua în care România va intra pe făgaşul normal al prosperităţii tuturor. Dacă o vom trăi vreodată.

Citește articolul precedent:
PARLAMENTARII NOŞTRI – O TURMĂ DE OI CONDUSĂ DE NIŞTE MĂGARI

Astăzi, încă o dată, parlamentarii nostri au dovedit că nu sunt altceva decât o turmă de oi condusă de nişte...

Închide