«

»

Iun 11

Mita pentru televiziuni. Victor Ponta da 15 milioane de euro din banii publici

mita-pentru-televiziuniUrmărit penal de DNA, și asaltat de cei care îi cer demisia, în frunte cu președintele Iohannis, premierul Victor Ponta găsește totuși timp să-și recompenseze aliații aflați „pe sticlă”, evident cu gândul la bătăliile electorale care vor urma.

 

Așa se face că Guvernul a aprobat miercuri, printr-o Ordonanță de Urgență, acordarea unui ajutor de stat de 15 milioane de euro pentru posturile tv „care produc și difuzează emisiuni cu specific de informare, educare și cultural de interes public”. În comunicatul de presă al Guvernului nu se precizează cine anume va decide destinația banilor și spre ce televiziuni anume se vor duce fondurile. Perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat este 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2016, însă aceasta va putea fi prelungită.

Practic, ajutorul de stat care va fi împărțit de Ponta acoperă anul pre-electoral și anul electoral 2016. Asta dacă nu cumva „belelele” penale ale premierului vor duce cumva la alegeri anticipate.

Ajutorul de la Guvern vine la țanc, televiziunile de știri, multe dintre ele „arondate” PSD, traversând o perioadă dificilă, marcată de probleme financiare grave. În clasicul stil PSD, pentru această inițiativă de sprijin direct pentru televiziuni nu a existat absolut nici o dezbatere publică.

Print Friendly, PDF & Email
Citește articolul precedent:
FABULOASA AVERE A LUI DARIUS VALCOV

Despre fabuloasa avere a lui Darius Valcov se ştia încă din 2011 când fostul viceprimar al Slatinei, Daniel Bălăşescu, a...

Închide