«

»

Aug 13

OAMENI CARE NU SE TIN DE CUVANT

oameni-care-nu-se-tin-de-cuvant-gheorghe-burdujanVălenii de Munte mi-a oferit destule surprize plăcute, dar şi neplăcute. Cele neplăcute sunt legate (ca de obicei) de oameni. Cred că fiecare dintre voi a întâlnit în viaţă oameni care NU se ţin de cuvânt, dar şi oameni de cuvânt care merită tot respectul.

Cum îţi dai seama că un om nu se va ţine de cuvânt, încă din primele discuţii pe care le ai cu acesta? Omul fără cuvânt are câteva ticuri verbale specifice lui. Puţine dar bine înfipte în căpăţâna lui prost gânditoare. În primul rând te duce cu vorba (te vrăjeşte, „te face cu capul”, simţi asta de la o poştă). În al doilea rând îţi spune: „te sun eu”(bineînţeles că n-o va face). În al treilea rând are o marjă de timp de amânare inexplicabil de mare: „săptămâna viitoare”, „săptămâna viitoare” şi iar „săptămâna viitoare”, până se face luna şi anul… Mult mai simplu şi mai onest ar fi pentru acesta să nu promită nimic dacă ştie că nu se va ţine de cuvânt.

În Vălenii de Munte am cunoscut 4 astfel de oameni (cam mulţi, e drept). Din întâmplare toţi 4 sunt importanţi oameni de afaceri (amănunte despre fiecare în parte, în articole viitoare).

În opinia mea, oamenii fără cuvânt sunt oameni fără coloană vertebrală!

Print Friendly, PDF & Email
Citește articolul precedent:
EVENIMENTE CARE AU AVUT LOC ÎN VĂLENII DE MUNTE FĂRĂ PARTICIPAREA PENALULUI MIRCEA COSMA ŞI FĂRĂ PARTICIPAREA PRIMARULUI FLORIN CONSTANTIN!

Sâmbătă 08.08.2015, S.C. PIETTA GLASS WORKING S.R.L. a inaugurat o nouă fabrică în Vălenii de Munte, care constituie premiza creării...

Închide