«

»

Noi 28

PRIMARUL ORASULUI VALENII DE MUNTE ȘI PRIORITĂȚILE SALE

CAMPANIA ELECTORALĂ!

Da! Primarul din Vălenii de Munte, „care este” Florin Constantin, a început campania electorală, ceea ce înseamnă că dorește cu ardoare să candideze din nou pentru fotoliul de primar, care-i va aduce cu siguranță noi și substanțiale venituri la bugetul familiei sale.
După ce a arătat tuturor că se pricepe la toate, că el e cel mai deștept, a vrut să ne mai dea o mostră de „pricepurism” și s-a apucat de jurnalistică, mai exact a devenit editorialistul numărul unu al Buletinului informativ al Primăriei Vălenii de Munte, buletin pe care dumnealui îl numește pompos, „ziarul orașului”.

primarul-orasului-valenii-de-munte-editorialist

Cred că e singurul primar din țară care a terminat toate treburile de făcut prin urbea pe care o păstorește și s-a apucat de scris editoriale. În ce scop? E limpede: se autopromovează (dacă alții nu au grijă sau motive reale s-o facă). Pe banii cetățenilor, desigur, pentru că această fițuică apărută din puțul gândirii predecesorului său (băiatul fin de Slon-Cerașu) costă bugetul local peste 200 de milione de lei anual. Cred că este important de făcut aici o paranteză: necesitatea apariției acestui Buletin informativ nu a fost pusă în discuția Consiliului Local, așa cum ar fi fost normal fiind vorba de banii publici. Consiliul Local din Vălenii de Munte a fost pus în fața faptului împlinit. La întrebarea consilierului local Daniel Stoian „Al cui este ziarul Vălenii de Munte”, fostul primar, Mircea Nițu răspunde scurt: „Al nostru!” Și cu asta s-a încheiat orice discuție pe acest subiect. În schimb într-o altă ședință de consiliu se pune în discuție „PROIECTUL DE HOTĂRÂRE privind aprobarea Regulamentului pentru funcțioarea WC-ului public din orașul Vălenii de Munte”. Fără comentarii!
Mircea Nițu a fost. A venit Constantin Florin care plusează bagând și mai adânc mâna în banul public de unde scoate vreo 400 de milioane de lei anual, ca să ce? Ca să-și filmeze ‘mnealui ședințele de consiliu, în care el este vedeta principală. Apoi le difuzează pe un post județean de televiziune. Precizare importantă: aceste filmări ale ședințelor de consiliu sunt (de multe ori) trunchiate (atunci când nu-i convine primarului ce și cum au ieșit). Nu sunt difuzate integral așa cum ar trebui. Astfel, primarul nostru se dovedește a fi un „maestru” și în „arta” manipulării telespectatorilor, nu doar ai cititorilor însetați de editorialele sale.

Ședințele Consiliului Local sunt, prin lege, publice. Atunci de ce ar mai fi nevoie să publici ceva ce este public? Orice locuitor al acestui oraș poate participa la o ședință de consiliu, dacă dorește. Concluzia este clară: orgoliul personal al primarului și o perpetuă campanie electorală îl determină pe acesta să facă asemenea „manevre”.
Dacă predecesorul său „a născut” fițuica (pe bani mulți) să vedem ce așterne pe ea actualul, pentru că, să fie clar pentru toată lumea, fițuica asta nu apare fără avizul „bun de tipar” al primarului.
În primul său editorial „Pentru locuitorii orașului Vălenii de Munte” „propune să deschidă o nouă cale de comunicare” între primar și cetățeni. Apoi vine cuvântul care-l caracterizează cel mai bine pe primarul Florin Constantin: „am decis acest lucru din dorința de a răspunde nevoii de informare pe care o au cetățenii (…)” cărora le dă lovitura de grație: „Trebuie să vă spun că începând cu 2016 (…) anumite categorii de contribuabili vor trebui să suporte majorări la anumite categorii de impozit pe teren sau pe construcții”. Și încheie triumfal: „Noi vă asigurăm că banii care se colectează la bugetul local vor fi folosiți cu maximă responsabilitate (…) ținând cont de dorințele și nevoile cetățenilor.”
Despre ce responsabilitate în cheltuirea banului public vorbește primarul? Când pentru Festivalul Țuicii, în 2011, erau alocați 350 de milioane de lei, iar anul acesta, 2015, au fost alocați 11 miliarde de lei!? Adică 24.000 de euro, numai închirierea scenei costând 3.000 de euro. Când manelistului Jean de la Craiova îi dai 270 de milioane de lei (echivalentul a 6.500 de euro),

valeni-de-munte-bani-manelisti-primarieiar acum îți permiți să organizezi, pe banii cetățenilor, la o lună după Serbările Toamnei, un spectacol în care să inviți una dintre cele mai scumpe formații de muzică din România, formația Voltaj, pentru, auziți dumneavoastră „încheierea Festivalului Țuicii”?! Și-a exprimat vreun cetățean din Vălenii de Munte această „nevoie”?
Cum poți să anunți tu, ca primar, „Reducerea tarifului de închiriere a locurilor de parcare”, când tot tu le-ai majorat în 2013? Toate acestea au un vădit substrat electoral, domnule primar!
E jenant să te lauzi cu o așa zisă „Foto eveniment”

primarul-orasului-valenii-de-munte-foto-evenimentcând noi vă arătăm (de atâția ani) „foto eveniment” de pe strada Ștefan cel Mare o stradă uitată de toată lumea. Una din intrările importante în oraș. Sau pentru domnul primar la Spital este intrarea, iar Ștefan cel Mare este ieșirea!? Asta e, cam cum ar veni, „intrarea prin față și ieșirea prin dos”!

primarul-orasului-valenii-de-munte-strada-stefan-cel-mareprimarul-orasului-valenii-de-munte-gura-de-canal-2 (1)primarul-orasului-valenii-de-munte-gura-de-canal-2 (2)

primarul-orasului-valenii-de-munte-strada-stefan-cel-mare-3Să revenim la editorialele manipulative și electorale ale primarului „care este” la Vălenii de Munte.
În al doilea său text de primar-editorialist zice așa: „Vom continua programul de montare a hidranților”.
Vrem să afirmăm cu toată tăria că hidranții sunt necesari! Dar nu putem să trecem peste faptul că acest program este o mare afacere. Hidranții, acolo unde s-au montat, se află la fiecare o sută de metri câte unul. De ce să nu se pună la fiecare poartă? Și la blocuri sunt necesari. Ce, la bloc nu există incendii?

primarul-orasului-valenii-de-munte-afacere-hidrantMai spune dom` primar că:
„În încheiere țin să-i asigur pe toți cetățenii orașului că siguranța copiilor care studiază în școlile și grădinițele (…) din oraș a fost o preocupare permanentă a noastră” Numai că uită domnia sa să spună cât de mare a fost preocuparea privind siguranța copiilor dacă, în urma controalelor efectuate de ISU Prahova s-a constatat că următoarele unități de învățământ nu au fost autorizate de ISU Prahova și că abia acum sunt în curs de autorizare pentru a funcționa în condiții de securitate:
1. Liceul Tehnologic Agromontan „Romeo Constantinescu”;
2. Colegiul Naţional „Nicolae Iorga”;
3. Grădiniţa cu program normal;
4. Şcoala Gimnazială „Ing. Gheorghe Pănculescu”.
Și mai uită dom` primar să spună dacă unitățile de alimentație publică pe care le are în administrare SC CONCRIS CONSTRUCT SRL au avizul de securitate împotriva incendiilor din partea ISU.
În fine, în paginile Buletinului informativ veți mai găsi laude cu privire la „Străzi și trotuare asfaltate în Vălenii de Munte”: Trăistari, Nicolae Bălcescu, Grigore Alexan-drescu, Barbu Șt. Delavrancea (oare cine locuiește pe această stradă?), Mihai Eminescu, Anton Pann, Gh. Lazăr, Petru Movilă, Ghidulești, Soarelui, Gh Davila, Mărăști, Teleajen și cam atât.
Acestea au fost prioritățile primarului nostru. Abia de acum, numai dacă timpul îi va permite, urmează și strada Berevoiești (care arată ca după război).
La pas dom primar, nu cu mașina de lux.

primarul-orasului-valenii-de-munte-si-masina-sa-de-luxLuați-o la pas și veți descoperi adevăratele priorități ale cetățenilor din oraș. „Pas cu pas”! cum spune o ilustră personalitate a vieții publice din România.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Citește articolul precedent:
SC PIETTA GLASS ESTE CONSTRÂNSĂ SĂ PLECE DIN VĂLENII DE MUNTE!

SENZATIONAL! SC PIETTA GLASS ESTE CONSTRÂNSĂ SĂ PLECE DIN VĂLENII DE MUNTE! (UN INTERVIU EXPLOZIV CU DOMNUL ALESSANDRO PIETTA, MANAGER...

Închide